امروزه با توجه به گسترده شدن معاملات و قرارداد ها ومشکلاتی که ممکن است در اثر عدم اگاهی افراد برای ان ها ایجاد گردد، قبل از شروع هرگونه معامله و خرید و فروش و یا حتی در اثنای ان بهتر است با یک وکیل پایه یک دادگستری که تخصص خود را در مقطع ارشد و یا دکتری حقوق خصوصی گذرانده مراجعه نمایند.
مفهوم لغوی توقیف
توقیف در لغت به معنای بازداشت، جلب، حبس، دستگیر، زندانی، محبوس، ضبط، بازداشت کردن می باشد.
مفهوم لغوی ابطال
ابطال در لغت به معنای باطل کردن ، لغو کردن ، بیهوده کردن ،ناچیز کردن می باشد.
توقیف عملیات اجرایی ثبت
توقیف اجرایی توقیفی است که از سوی واحد اجرای ثبت یا دایره اجرای احکام و بعد از صدور حکم قطعی صورت می پذیرد در این حالت دستور توقف عملیات اجرایی به معنای متوقف کردن موقت اجرای حکم دادگاه یا اداره ثبت است از جمله موارد توقیف عملیات اجرای حکم، فوت محکوم علیه یا حجر یا ورشکستگی اوست.
ابطال اجراییه ثبت
ابطال اجراییه ثبتی یا شکایت از دستور اجرای مفاد سند رسمی ، دعوایی است که توسط محکوم علیه سند اجرایی غالبا با ادعای مخالف بودن مفاد اجراییه با مفاد سند لازم الاجرا یا به جهت مخالفت مفاد اجراییه با قانون یا مجعول بودن سند رسمی یا به جهت ادعای پرداخت مبلغ موضوع سند لازم الاجرا یا باطل بودن شرط مطرح می گردد.در این صورت چنانچه معترض مدعی باشد اجراییه از ابتدا نباید صادر می شد، می تواند نسبت به طرح دعوی ابطال اجراییه ثبتی در دادگاه حقوقی واقع در اداره اجرای ثبت اقدام نماید.
بیشتر مطالعه کنید :
اعتراض ثالث اجرایی به توقیف ملک
دعوی ابطال سند رسمی
هرچند در قانون اصلاح بعضی از مواد قانون ثبت و قانون دفاتر رسمی مصوب ۱۳۲۲ با اصلاحات بعدی ان در رابطه با الغا قرار مقررات خاصی وضع نگردیده است اما به نظر می رسد در صورتی که در اصل دعوی حکم به بطلان دعوی صادر گردد دادگاه به درخواست ذی نفع می تواند قرار لغو اثر از قرار توقیف عملیات اجرایی واحد اجرای ثبت محل را صادر نماید.
جبران خسارت ناشی از قرار توقیف عملیات اجرایی
ماده ۶ قانون اصلاح بعضی از مواد قانون ثبت و دفاتر رسمی مصوب ۱۳۲۲ با اصلاحات بعدی امده است:
هریک از طرفین می توانند در اثنای رسیدگی به دعوا، جبران خسارت مالی را که تامین داده یا خساراتی که به جهت توقیف عملیات اجرایی به او وارد شده است ، بخواهد و در این صورت دادگاه ضمن حکم راجع به اصل دعوی یا به موجب حکم جداگانه محکوم علیه را به پرداخت خسارت ملزم خواهد نمود.
۱)ذی نفع اجراییه ثبتی حق درخواست جبران خسارت وارد شده ناشی از قرار توقیف عملیات اجرایی را دارد
۲)دادگاه مطابق با قاعده مسئولیت مدنی و ارکان و شرایط ان باید ورود خسارت را احراز کند
۳)دادگاه ضمن حکم راجع به اصل دعوی می تواند راجع به خسارت اتخاذ تصمیم نماید.
۴)نحوه و میزان تعیین خسارت بر اساس نظریه کارشناس خواهد بود.
قرار توقف عملیات اجرایی شامل دو نوع تامینی و اجرایی می باشد
توقف تامینی: عبارت از توقیفی است که مدعی علیه یا محکوم علیه به طور موقت از تصرف در مال خود منع می شود تا قرار توقف عملیات اجرایی از نوع تامین بر طرف شود این کار برای حفظ حق محکوم له می باشد.
توقف اجرایی:هرگاه بنا به درخواست ذی نفع از دادگاه صلاحیتدار درخواست قرار توقف عملیات اجرایی مطرح گردد دادگاه صالح در صورتی که مدارک و مستندات خواهان را مدلل و موجه بداند با صدور قرار توقف عملیات اجرا ،ادامه عملیات اجرا را تا زمان صدور حکم قطعی دادگاه متوقف می نماید.
هرگاه از تاریخ صدور اجراییه بیش از ۵ سال گذشته و محکوم له عملیات اجرایی را تعقیب نکرده باشد اجراییه بلااثر تلقی می شود و در این صورت اگر حق اجرا وصول نشده باشد دیگر قابل وصول نخواهد بود و محکوم له برای وصول محکوم به می بایستی مجدد درخواست صدور اجراییه نماید.
مرجع صالح جهت صدور قرار توقیف عملیات اجرایی ثبتی
دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوی ابطال عملیات اجرایی ،دادگاهی است که اجراییه ذرا صادر کرده یا عملیات را انجام داده است پس از ارجاع به شعبه رسیدگی کننده وقت رسیدگی تعیین و در تاریخ مقرر قاضی رسیدگی کننده بنا به دلایل و مدارک استنادی خواهان اگر حقانیت وی محرز و مشخص شد حکم بر ابطال عملیات اجرایی می دهد.
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت با همکاری تعدادی از بهترین وکلای توقیف عملیات اجرایی ثبت و ابطال اجراییه ثبت و اساتید دانشگاه ،سالیان طولانی در این گونه مسائل سابقه داشته و توانسته رضایتمندی بالای موکلین خویش را به دست اورد و موکلین را از داشتن یک همراه متخصص مطمئن سازد.
در پایان
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در راستای حمایت تخصصی از موکلین خود از وکلای پایه یک دادگستری و متخصص در دعاوی حقوقی و کیفری استفاده می نماید .
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با دعاوی حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری که تخصص خود را در امور حقوقی قرار دادهاند استفاده می نماید از جمله مهمترین اقسام وکیل حقوقی می توان به وکیل ملکی ،وکیل سرقفلی، وکیل قرارداد ، وکیل خانواده ،وکیل طلاق، وکیل شرکتها ،وکیل ارث ،وکیل تجاری ،وکیل امور بیمه ، وکیل روابط کارگر و کارفرمایی، وکیل شهرداری، وکیل بین المللی و وکیل دیوان عدالت اداری و غیره اشاره نمود .موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با دعاوی کیفری از وکلای پایه یک دادگستری که تخصص خود را در امور کیفری قرار دادهاند استفاده می نماید از جمله مهمترین اقسام وکیل کیفری می توان به وکیل قتل و ضرب وجرح عمدی، وکیل سایبری و جرایم رایانه ای ، وکیل کلاهبرداری ،وکیل جعل اسناد، وکیل خیانت در امانت ،وکیل مواد مخدر ،وکیل جرایم پزشکی، وکیل جرایم رانندگی ، وکیل روابط نامشروع و غیره اشاره نمود .
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با پرونده های حقوقی و کیفری با به کارگیری از وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در آن حوزه به صورت تخصصی و خرد جمعی عمل نموده و حافظ حقوق موکلین خود به بهترین شکل ممکن می باشد.