یکی از بیشترین دعاوی که در مراجع قضایی توسط افراد جامعه مطرح میگردد دعاوی مربوط به املاک میباشد. دعاوی مربوط به املاک به دستههای گوناگونی تقسیم میگردد که یکی از رایج ترین آنها دعاوی مرتبط با اراضی شهری و اراضی موات میباشد که مستند قانونی دعاوی اخیرالذکر قانون زمین شهری مصوب سال ۱۳۶۶ است و به علت نا آگاهی مردم نسبت به قوانین و مقررات زمین شهری غالباً باعث تضییع حقوق ایشان در این گونه دعاوی میگردد. وکیل زمین شهری وکیل ملکی است که با سال ها تجربه و فعالیت در دعاوی مرتبط، آماده ارائه انواع خدمات حقوقی بالاخص در زمینه های دعاوی مرتبط با اراضی زمین شهری میباشد.
این دسته وکلا اکثراً دارای تحصیلات عالیه در گرایش حقوق خصوصی میباشند که نه تنها به قانون زمین شهری و مقررات مرتبط به آن من جمله بخشنامههای سازمان زمین شهری، اساسنامه سازمان پیش گفته، مصوبات هیئت وزیران و غیره اشراف کامل دارند بلکه دارای تجربه عملی کافی در طرح دادخواست صحیح، پیگیری دعوی و دفاع از حقوق افراد مبتلا به این گونه امور حقوقی در محاکم صالحه میباشند.
همانطور که پیشتر گفته شد اصلیترین قانون مورد استناد در دعاوی اراضی شهری، قانون زمین شهری میباشد و از آنجا که زمین یکی از چندین عوامل تأمین رفاه اجتماعی است مجلس شورای اسلامی این قانون را در سال ۱۳۶۶ به تصویب رسانید و در ماده یک هدف از تصویب آن را این چنین بیان مینماید:
برای درک هر چه بهتر موضوع ابتدا می بایست با مفهوم زمین شهری آشنا شد. وفق ماده ۲ قانون زمین شهری اراضی شهری زمین هایی هستند که در محدوده قانونی و حریم استحفاظی شهرها و شهرک ها قرار گرفتهاند و در ادامه زمینهای شهری را به سه دسته اراضی موات، اراضی بایر و اراضی دایر تقسیم بندی مینماید:
هم اکنون سوال اصلی اینجاست که نوع زمین های شهری چگونه تشخیص داده میشود و اگر قصد خرید زمینی را داشتیم به منظور اطمینان از نوع زمین چه اقدامی باید انجام داد: در این خصوص می بایستی بدواً به وکلای متخصص در اراضی شهری مراجعه نمود و پس از مشورت اولیه از ایشان درخواست شود تا با مراجعه به مراجع و سازمان های مرتبط نسبت به بررسی نوع زمین اقدامات لازم را به عمل آورند.
لکن باید بدانید که مقنن در ماده ۱۲ قانون زمین شهری به دلیل اینکه زمین های موصوب دارای انواع مختلفی میباشند که هنگام معامله و انتقال مالکیت زمین دانستن و آگاهی از نوع زمین دارای اهمیت ویژهای میباشد مرجع صالح جهت تشخیص نوع زمین شهری را وزارت مسکن و شهرسازی اعلام نموده است. وزارتخانه مذکور در خصوص مواردی چون نوع زمین (موات-بایر-دایر)، تأسیسات مرتبط با زمین و همچنین عمران و احیای زمین، صلاحیت تشخیص دارد و این موارد در کمیسیونی ذیل آن وزارتخانه مورد بررسی و تحقیق قرار میگیرد که به کمیسیون ماده ۱۲ معروف می باشد.
علاوه بر بیان صلاحیت های وزارت مسکن و شهرسازی (کمیسیون ماده )۱۲ در ماده ۱۲ ، بایستی توجه نمود که قانونگذار رأی اصداری از کمیسیون ماده ۱۲ را قابل اعتراض در دادگاه صالحه دانسته است.
البته در سال ۱۳۷۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام با تصویب ماده واحده ای فرجه اعتراض به نظریه وزارت مسکن و شهرسازی موضوع ماده ۱۲ قانون زمین شهری (آرای کمیسیون ماده ۱۲) را سه ماه از تاریخ اعلام آن تعیین نمود.
ماده واحده – وزارت مسکن و شهرسازی مکلف است نظریه خود را در تشخیص نوع زمین، اعم از آن چه تا کنون صادر نموده و به آن اعتراض نشده یا آن چه بعداً صادر مینماید به مالکین اعلام نماید. مهلت حق اعتراض از تاریخ اعلام سه ماه تعیین میگردد. در صورت عدم دسترسی یا استنکاف مالک از دریافت نظریه، بایستی طی دو نوبت به فاصله ده روز نظریه مذکور در روزنامه کثیرالانتشار آگهی، تا سه ماه از تاریخ آخرین آگهی، مدعیان میتوانند اعتراض خود را به دادگاه تسلیم نمایند، در صورت عدم وصول اعتراض در مهلت مذکور تشخیص، قطعی و لازمالاجراء است.
مرجع قضایی صالح جهت اعتراض به نظریه وزارت مسکن و شهرسازی (کمیسیون ماده )۱۲ دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک است که در صورت اعتراض مالک نسبت به رأی صادره از کمیسیون ماده ۱۲ می بایستی ظرف مهلت ۳ ماه از تاریخ ابلاغ رأی با طرح دعوی «ابطال رأی کمیسیون ماده ۱۲» در دادگاه محل وقوع ملک خود تظلم خواهی نماید.
لازم به ذکر است بعضاً افراد تصور میکنند که دعوای ابطال رأی کمیسیون ماده ۱۲ به دلیل اینکه اعتراض به یک رأی صادره از ارگان های دولتی میباشد در صلاحیت دیوان عدالت اداری است که با ارتکاب چنین خطایی فرجه سه ماهه ایشان منقضی گشته و دیگر امکان طرح دعوی در دادگاه عمومی حقوقی برای ایشان وجود نخواهد داشت.
لذا جهت اعتراض و انجام امور مذکور بهتر است از وکیل زمین شهری متخصص و با تجربه راهنمایی خواسته تا ایشان با تبحر خود در این زمینه شما را یاری نماید.
اگر شما نیز جویای وکیل زمین شهری در تهران می باشید توصیه میگردد به مؤسسه حقوقی وکلای رأی مثبت مراجعه نمایید زیرا که مؤسسه حقوقی وکلای رأی مثبت با بیش از ۱۰ سال سابقه وکالت در امور زمین شهری با تمام جنبه های قانون زمین شهری به شرح پیش گفته اشراف عملی و علمی داشته و سابقه موفقیت ایشان در چنین پرونده هایی امکان حصول نتیجه مثبت را بیش از پیش برای شما فراهم میآورد.
مؤسسه حقوقی وکلای رأی مثبت ضمن همکاری با بهترین وکیل پایه یک دادگستری، وکلای زمین شهری و اساتید دانشگاه از موکلین خود در دعاوی مرتبط با زمینهای شهری حمایت تخصصی مینماید تا کما فی السابق بتواند با کسب نتیجه مطلوب کارنامه قابل دفاع از خود رقم بزند.
در پایان
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در راستای حمایت تخصصی از موکلین خود از وکلای پایه یک دادگستری و متخصص در دعاوی حقوقی و کیفری استفاده می نماید .
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با دعاوی حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری که تخصص خود را در امور حقوقی قرار دادهاند استفاده می نماید از جمله مهمترین اقسام وکیل حقوقی می توان به وکیل ملکی ،وکیل سرقفلی، وکیل قرارداد ، وکیل خانواده ،وکیل طلاق، وکیل شرکتها ،وکیل ارث ،وکیل تجاری ،وکیل امور بیمه ، وکیل روابط کارگر و کارفرمایی، وکیل شهرداری، وکیل بین المللی و وکیل دیوان عدالت اداری و غیره اشاره نمود .موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با دعاوی کیفری از وکلای پایه یک دادگستری که تخصص خود را در امور کیفری قرار دادهاند استفاده می نماید از جمله مهمترین اقسام وکیل کیفری می توان به وکیل قتل و ضرب وجرح عمدی، وکیل سایبری و جرایم رایانه ای ، وکیل کلاهبرداری ،وکیل جعل اسناد، وکیل خیانت در امانت ،وکیل مواد مخدر ،وکیل جرایم پزشکی، وکیل جرایم رانندگی ، وکیل روابط نامشروع و غیره اشاره نمود .
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با پرونده های حقوقی و کیفری با به کارگیری از وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در آن حوزه به صورت تخصصی و خرد جمعی عمل نموده و حافظ حقوق موکلین خود به بهترین شکل ممکن می باشد.