وکیل حق شفعه

وکیل حق شفعه

وکیل حق شفعه رای مثبت

در رشته حقوق تقسیم بندی های گوناگونی وجود دارد که نظر به موضوع مطروحه می تواند مورد استفاده واقع گردد. اما اصلی ترین تقسیم بندی که مورد وثوق کلیه حقوقدانان می باشد تقسیم بندی دعاوی به حقوقی و کیفری می باشد.

دعاوی حقوقی مرتبط به حقوق افراد و جبران خسارت ناشی از نقض این حقوق است. این حقوق اغلب در قانون مدنی مشخص شده است و به دو دسته اموال و اشخاص تقسیم می شوند. در دسته اموال موضوعاتی از قبیل مالکیت و حقوق افراد بر اموالشان، قرارداد خرید و فروش، اجاره، رهن، مطالبه طلب ، حق شفعه و یا امور مربوط به مسائل وصیت، ارث و … مطرح می شود.

در مورد وکیل ملکی بیشتر بدانید.

همچنین در دسته مربوط به اشخاص، مسائلی که مرتبط به امور شخصی افراد می شود، مانند تابعیت، ازدواج، طلاق، حضانت و … وجود دارد. لذا هر گاه در هر یک از این موضوعات، حق فردی بر اثر اعمال و رفتار فرد دیگری نقض شود و این نقض موجب خسارت یا ضرر مالی یا شخصی شود، می توان علیه او در دادگاه صالح برای دعاوی حقوقی، طرح دعوی کرد.

دعاوی کیفری به پرونده هایی که قانونگذار برای آن فعل یا ترک فعل مجازات تعیین کرده و کاری که مشتکی عنه انجام داده جرم محسوب شود، دعاوی کیفری گفته می شود. دعاوی کیفری معمولا در دادسرا مورد پیگیری قرار می گیرند، زیرا ممکن است برخی از پرونده های کیفری نیاز به بررسی های بسیار زیاد و دقیق داشته باشند. دعاوی کیفری معمولا با سرعت بیشتری مورد بررسی قرار می گیرند، اما با توجه به حجم زیاد پرونده های کیفری در مراجع قضایی، ممکن است، روند رسیدگی به این پرونده ها نیز طولانی شود.

وکیل حق شفعه وکیل پایه یک دادگستری می باشد که تخصص خود را قبول وکالت دعاوی حقوقی قرار داده و تمرکز کاری خود را دعاوی حق شفعه قرار داده است . وکیل متخصص حق شفعه وکیل پایه یک دادگستری می باشد که بر قوانین مدنی ، آیین دادرسی مدنی و آرای وحدت رویه و نظریات مشورتی قوه قضاییه در خصوص حق شفعه مسلط بوده و با بکارگیری فنون دفاع در امور حقوقی از حقوق موکلین خود حمایت می نماید و از تضییع آن در مراجع قضایی جلوگیری می نماید . امروزه با گسترش روابط شاهد اختلافات حقوقی بین آحاد جامعه می باشیم . در مواجهه با دعاوی حقوقی توصیه می گردد بدنبال وکیل حقوقی پایه یک متخصص دعاوی حقوقی و دعاوی ملکی  باشید .دعوی حق شفعه از تخصصی ترین دعاوی و زیر مجموعه دعوی حقوقی و دعاوی ملکی می باشد لذا در برخورد با دعاوی حق شفعه توصیه می گردد  از رهنمود ها و مشاوره های تخصصی وکیل حقوقی کار و متخصص دعوی ملکی و حق شفعه بهرمند گردید .

امروزه برابر با قوانین جاری در کشور حقوقی برای افراد ایجاد میگردد که افراد غالباً از آن بی اطلاع بوده لذا در این مقاله وکلای موسسه حقوقی رای مثبت تلاش نموده تا اینکه حق شفعه را به طور کامل توضیح و تبیین نمایند.

حق شفعه چیست ؟

طبق ماده۸۰۸ قانون مدنی که مقرر می‌دارد هرگاه مال غیرمنقول قابل تقسیمی بین دو نفر  مشترک باشد و یکی از دو شریک حصه خود رابه قصد بیع، به شخص ثالث منتقل کند، شریک دیگر حق دارد قیمتی را که مشتری داده است به او بدهد و حصه مبیعه را تملک کند.

این حق را حق شفعه و صاحب آن راشفیع می‌گویند.

شرایط ایجاد حق شفع

باتدقیق در ماده فوق الذکر شرایط ایجاد و شرایط استفاده از حق شفعه به شرح ذیل می‌باشد:

۱ مال مشاع حتماً باید مال غیرمنقول باشد :

حق شفعه فقط در اموال غیرمنقول ذاتی اثربخش است و فقط اختصاص به املاک دارد و شراکت در زمین یکی از ارکان ایجاد حق شفعه می‌باشد و این اشاعه  می‌تواند در زمین خالی و یا زمینی که در آن اعیانی وجود دارد و یا اینکه در زمین مذکور درخت و … وجود داشته باشد به شرطی که مالکیت جدا گانه‌ای برای اعیان و یا درخت و غیره ایجاد نشده باشد. در این خصوص ماده ۸۰۹ قانون مدنی مقرر نموده هرگاه بنا و درخت بدون زمین فروخته شود حق شفعه نخواهد بود تنها استثنا حق شفعه در ماده ۸۱۰ قانون مدنی میباشد بدین نحو که اگر ملک دو نفر در ممر یا مجرا مشترک باشد و یکی از آنها ملک خود را با ممر یا مجرا بفروشد دیگری حق شفعه دارد، اگرچه در ملک شریک نباشند ، ولی اگر ملک را بدون ممر یا مجرا بفروشد، دیگر حق شفعه ندارد مثلاً اگر در یک زمین دو واحد آپارتمان باشد ولی هر کدام سند مجزا و شش دانگ داشته باشند به دلیل مشترک بودن در ممر و مجرا حق شفعه جاری می‌باشد ولی اگر هر واحد سند جداگانه ۶ دانگ داشته باشد دیگر حق شفعه در خصوص این ملک معنایی ندارد.

۲ قابل تقسیم بودن ملک :

مورد دیگر که از ارکان شکل گرفتن حق شفعه می باشد قابل تقسیم بودن ملک می باشد بدین معنا که مستفاد از ماده ۸۰۸ قانون مدنی حق شفعه تنها در ملک قابل تقسیم قابل استفاده می باشد و اگر ملکی غیر قابل تقسیم باشد حق شفعه در آن معنایی ندارد.

۳ مشترک بودن مال مشاع بین دو نفر:

قابل توضیح است زمین مشاعی فقط باید بین دو نفر مشترک باشد و اگر شراکت فی ما بین بیش از دو نفر باشد دیگر حق شفعه معنایی ندارد حتی اگر دو نفر در یک زمین مشاعاً شریک باشند و یکی از طرفین فوت نمایند و سهم ایشان به ورثه برسد و ورثه بیش از یک نفر باشد و یکی از ورثه سهم خود را بفروشد دیگر حق شفعه برای دیگران جاری نخواهد شد زیرا شراکت بین بیش از دو نفر میباشد.

۴فروش زمین مشترک حتما باید به قصد بیع باشد:

اگر یکی از دو نفر شریک زمین، سهم خود را بصورت غیر از بیع مثلا صلح و یا به هر طریق دیگر انتقال دهد دیگر حق شفعه جاری نخواهد شد.

۵انتقال تمام سهم:

منظور قانونگذار در ماده ۸۰۸ قانون مدنی انتقال تمام سهم یک شریک به شخص ثالث میباشد در غیر اینصورت حق شفعه ایجاد نمی گردد، این حق زمانی ایجاد می شود که یک شریک کلا سهم خود را انتقال دهد و شخص ثالث جایگزین ایشان گردد.

آیا حق شفعه فوری است ؟

مطابق قانون مدنی زمانی که یک شرکت سهم خود را بفروشد و شریک دیگر از این کار مطلع نباشد و پس از انجام بیع مطلع گردد ،حق شفعه برای ایشان ایجاد می گردد و مالک حق شفعه می بایست بلافاصله از حق خود استفاده نماید و ثمن مبایعه نامه را به خریدار پرداخت نموده و مالک مبیع گردد . در نتیجه اگر شفیع پس از اطلاع از بیع اقدام به استفاده از حق شفعه ننماید حق شفعه از بین رفته و دیگر نمیتوان به آن استناد نمود زیرا با توجه به تورم موجود در کشور شفیع نمی تواند پس از گذشت مدتی از حق ایجاد شده استفاده نماید .

همچنین ماده ۸۲۱ قانون مدنی به صراحت اعلام نموده که استفاده از حق شفعه فوری است .

 

آیا حق شفعه به ورثه منتقل می شود؟

اگر پس از بیع ، شفیع فوت کند حق شفعه مانند ماترک به ورثه منتقل می گردد و تمام حقوق شفیع به ورثه منتقل می گردد و ورثه می توانند از حق شفعه استفاده نمایند با این شرط که تمام ورثه از حق شفعه استفاده نمایند یعنی یک ورثه نمی تواند از حق شفعه استفاده نماید و دیگر ورثه از آن استفاده ننمایند .

وکیل حق شفعه در موسسه حقوقی وکلای رای مثبت 

موسسه حقوقی وکلای رای مثبت با بیش از یک دهه سابقه وکالت با بهرمندی از وکیل پایه یک دادگستری که متخصص دعاوی حقوقی بوده و دارای کارنامه ای درخشان در این زمینه هستند می تواند به کمک موکلین خود آمده و با ارائه بهترین خدمات رضایت مندی آنان را فراهم آورد. یکی از خدمات تخصصی موسسه حقوقی وکلای رای مثبت ، ارائه مشاوره تخصصی و قبول وکالت در دعاوی حق شفعه می باشد . در مواجهه با دعاوی حق شفعه نگران تضییع حقوق خود نباشید زیراکه وکلای متخصص حق شفعه این موسسه با تسلط بر قوانین موضوعه و اشراف بر رویه قضایی و بکارگیری فنون دفاع در امور حقوقی از موکلین خود حمایت تخصصی می نمایند .
 

در پایان

موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در راستای حمایت تخصصی از موکلین خود از وکلای پایه یک دادگستری و متخصص در دعاوی حقوقی و کیفری استفاده می نماید .
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با دعاوی حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری که تخصص خود را در امور حقوقی قرار داده‌اند استفاده می نماید از جمله مهمترین اقسام وکیل حقوقی می توان به وکیل ملکی ،وکیل سرقفلی، وکیل قرارداد ، وکیل خانواده ،وکیل طلاق، وکیل شرکت‌ها ،وکیل ارث ،وکیل تجاری ،وکیل امور بیمه ، وکیل روابط کارگر و کارفرمایی، وکیل شهرداری، وکیل بین المللی و وکیل دیوان عدالت اداری و غیره اشاره نمود .

موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با دعاوی کیفری از وکلای پایه یک دادگستری که تخصص خود را در امور کیفری قرار داده‌اند استفاده می نماید از جمله مهمترین اقسام وکیل کیفری می توان به وکیل قتل و ضرب وجرح عمدی، وکیل سایبری و  جرایم رایانه ای ، وکیل کلاهبرداری ،وکیل جعل اسناد، وکیل خیانت در امانت ،وکیل مواد مخدر ،وکیل جرایم پزشکی، وکیل جرایم رانندگی ، وکیل روابط نامشروع و غیره اشاره نمود .
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با پرونده های حقوقی و کیفری با به کارگیری از وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در آن حوزه به صورت تخصصی و خرد جمعی عمل نموده و حافظ حقوق موکلین خود به بهترین شکل ممکن می باشد.

اطلاع رسانی
خبرم کن وقتی
0 Comments
قدیمی ترین
جدیدترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments

برچسب ها