در هر قراردادی ممکن است شرایطی پیش آید که طرفین با هم اختلاف پیدا کنند و ناگزیر از مراجعه به مرجعی برای حل آن گردند. یکی از روشهایی که از قدیم در خصوص حل اختلاف مورد استفاده قرار میگرفته، مراجعه به دادگستری بوده و هست. امروزه در کنار این روش، یکی از راههای دیگر برای حلوفصل اختلافات در دعاوی،استفاده از شرط داوری است.
حلوفصل اختلافات از طریق داوری دارای مزایای بسیار زیادی نسبت به رسیدگی در محاکم دادگستری است. از جمله مهمترینِ این مزایا وجود سرعت در رسیدگی، تخصصیتر شدن آن و کاهش هزینههای طرفین می باشد همچنین طرفین، خود، شخصی را که مورد تأیید است برای حل و فصل اختلافات انتخاب و در نتیجه بیشتر از تصمیم او تبعیت میکنند.
داوری چیست؟
منظور از داوری حکمیت و از منظر قواعد دادرسی مدنی به معنی فصل خصومت توسط شخصی که می تواند غیر قاضی باشد ،بدون رعایت تشریفات رسیدگی است. امروزه در خصوص داوری داخلی قانون آیین دادرسی مدنی مصوب ۱۳۷۹ حاکمیت دارد و شامل مواد ۴۵۴ الی ۵۱۱ است و در داوریهای خارجی قانون داوری تجاری بین المللی ۱۳۷۶ حاکم است
اقسام داوری
داوری در یک تقسیم بندی کلی به قرار ذیل است:
توافق نامه داوری
توافق نامه یا موافقت نامه داوری عقدی است که به موجب آن طرفین توافق می کنند که دعوای موجود یا محتمل خود را، خواه در دادگاه مطرح شده باشد یا نه ، برای رسیدگی و صدور رای، به داوری یک یا چند نفر ارجاع نمایند که این موافقت نامه می تواند به صورت قرارداد داوری باشد و یا شرط داوری جزء مفاد قرارداد گنجانده شده باشد.
شرایط موافقت نامه داوری
در یک توافق نامه داوری می بایست موضوعات زیر رعایت گردد:
زوال داوری
در مواردی موافقت نامه داوری زائل خواهد شد. این موارد که در ماده ۴۸۱ از قانون آئین دادرسی مدنی احصا شده اند عبارت هستند از:
وکیل حقوقی در موسسه رای مثبت با سال ها تجربه فعالیت موفق حقوقی در قراردادها و دعاوی تجاری ایران و سایر کشورها، وبا همکاری وکلای توانمند خود و وکیل قرارداد معتقد است اعتماد و اطمینان موکلین بهترین سرمایه و تبلیغ برای ما بوده و با استفاده از تجارب و علم به روز، سعی در کسب اطمینان بیشتر از جانب موکلین حوزه ی تخصصی دعاوی تجاری بوده است.
وکلای متخصص و مجرب موسسه حقوقی رای مثبت در زمینه دعاوی مطالبهی خسارت قراردادی آمادهی ارائه هر گونه مشاوره و خدمات حقوقی در زمینه جعاله و رهن و مبایعه و قولنامه … میباشد.
از تخصصی ترین دعاوی حقوقی، دعاوی ملکی است وکلای رای مثبت با داشتن کادری مجرب شامل وکلای پایه ۱ دادگستری اعم از دکترین و کارشناسان ارشد حقوق خصوصی به صورت کاملاً حرفه ای و تخصصی بوسیله (وکلای بانک ها و شرکت های داخلی و بین المللی) با استفاده از تکنیک های ظریف فن دفاع در امور حقوقی و ملکی حافظ حقوق موکلین خود در بالاترین سطح ممکن می باشند. دعاوی وکیل ملکی اعم از حق کسب ، پیشه ، تجارت و حق سرقفلی ، الزام به تنظیم سند رسمی ، خلع ید، پیش فروش ساختمان ، ابطال ، فسخ ومطالبه ثمن مبایعه نامه و غیره می باشد.