وکیل دعوی اعتراض ثالث ، وکیل پایه یک دادگستری می باشد که تخصص خود را دعاوی حقوقی قرار داده است و تمرکز کاری خود را ارائه مشاوره تخصصی و یا قبول وکالت دعوی اعتراض ثالث اعم از اصلی ، طاری و اجرایی قرار داده است . وکیل حقوقی متخصص دعوی اعتراض ثالث اصولاً وکیل پایه یک دادگستری می باشد که تحصیلات دانشگاهی خود را در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری حقوق خصوصی قرار داده است و با تسلط بر فنون دفاع درامور حقوقی و قانون آیین دادرسی مدنی و آرای وحدت رویه و نظریات مشورتی قوه قضاییه در خصوص دعوی اعتراض ثالث از حقوق موکلین خود حمایت تخصصی می نماید.
در قانون آیین دادرسی مدنی ، دو نوع دعوی اعتراض شخص ثالث پیش بینی شده است که شامل دعوی اعتراض ثالث اصلی و دعوی اعتراض ثالث طاری یا غیر اصلی می باشد .
بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی در صورتیکه دادگاه حکمی صادر نماید که به حقوق شخص ثالث مرتبط بوده و به آن خللی وارد نماید در صورتیکه آن شخص به عنوان اصحاب دعوی در پرونده دخالت نداشته باشد آن شخص می تواند به عنوان اعتراض اشخاص ثالث به حکمی که در دادگاه صادر شده است معترض گشته و درخواست رسیدگی و نقض رای صادره را خواستار شود. برای مثال شرایطی را تصور کنید که یک دادگاه بر سر موضوعی در جریان است و مدارک طرفین در حال بررسی می باشد، حال گاهی اوقات در حین دادرسی یک پرونده برای شخص ثالث نیز حکمی صادر می شود که این حکم صادر شده باعث وارد شدن خلل به حقوق ان شخص ثالث می باشد. در چنین شرایطی شخصی که بر علیه او حکمی صادر شده است می تواند نسبت به طرح اعتراض ثالث اقدام کند تا رسیدگی های لازم انجام شود.
طبق ماده ۴۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی اعتراض ثالث اصلی به اعتراض و موقعیتی گفته می شود که در آن اعتراض ابتدا توسط شخص ثالث انجام می شود. بدین نحو که در صورتی که رایی از دادگاه یا داوری صادر شده و شخصی که به عنوان یکی از طرفین دعوی در دعوی دخالت نداشته است، به رای صادره اعتراض می کند این اعتراض به عنوان اعتراض شخص ثالث شناخته می شود.
به استناد بند ب ماده ۴۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی دعوی اعتراض ثالث طاری عبارت است از اعتراض یکی از طرفین دعوی به رایی که سابقاً در یک دادگاه صادر شده و طرف دیگر برای اثبات مدعی خود ، در اثنای دادرسی آن رای را ابراز نموده است
شخص ثالث در صورتی می تواند نسبت به حکمی دعوی اعتراض ثالث اقامه نماید که علاوه بر متضرر شدن از حکم مورد نظر ، امکان اقامه دعوی مستقل به منظور احقاق حق برای وی فراهم نباشد یکی از شرایط اقامه دعوی اعتراض ثالث ان است که شخص ثالث در جریان رسیدگی به دعوی حضور نداشته باشد و حکم به آنها ابلاغ نشده باشد.
در قانون آیین دادرسی مدنی هیچ مهلت معینی برای اعتراض شخص ثالث درباره انواع اعتراض شخص ثالث تعیین نکرده است و چون شخص ثالث در دعوایی که قبلا به رسمیت شناخته شده و حکمی صادر شده ، حضور نداشته حکم و یا قرار دادگاه به او ابلاغ نمی شود به همین دلیل نمی توان هیچ گونه مهلتی را برای اعتراض وی پیش بینی کرد. به علت اینکه مطلع شدن شخص ثالث از حکم صادره مشخص نمی باشد.
گاهی در یک دعوی که مرتبط با اثبات مالکیت است ممکن است حکمی که دادگاه صادر می کند موجب ضرر و زیان شخص ثالث گردد مثلا فرض کنید بین اقای الف و ب اختلافی در ارتباط با یک ملک ایجاد شده است و بعد اقای الف از ب شکایت می نماید دادگاه نیز حکمی را به نفع ب صادر می نماید و در این میان شخص ج وارد دعوی می گردد و ادعا می نماید که با الف شریک بوده است و قصد اثبات مالکیت خود را کند.
در بعضی از مواقع دادگاه یک مالی را که موضوع دعوی بوده را توقیف می نماید و در این میان شخصی وارد می شود و ادعای مالکیت مال توقیف شده را دارد به این نوع دعوی ، اعتراض ثالث اجرایی می گویند . همچنین ممکن است دادگاه هنگامی که تامین خواسته را اجرا می نماید مال منقول یا غیر منقولی را توقیف نماید که شخص ثالثی که مدعی حق است می تواند طرح دعوی نماید. اعتراض ثالث اجرایی موردی است که نتیجه اجرای حکم به ضرر شخص ثالثی است که در دادرسی نقشی نداشته و در مرحله اجرای حکم و قبل از پایان عملیات اجرایی از مراتب چنین حکمی مطلع شده و تقاضای احقاق خود و توقف عملیات اجرایی را می نماید. شکایت و اعتراض شخص ثالث هم مربوط به توقیف اموال است و هم مربوط به اجرای حکم . رسیدگی به اعتراض ثالث اجرایی تابع تشریفات قانون ایین دادرسی مدنی نیست یعنی نیاز به تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی ندارد و همچنین اعتراض ثالث اجرایی مهلت و مدت زمان محدودی ندارد و در تمام مدت جریان اجرای حکم یا اجرای قرار تامین خواسته یا اجرای قرار دستور موقت شخص ثالث می تواند ان را تقاضا نماید.
در ابتدا باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمود و درخواست را از طریق ان به مرجع صادر کننده ارسال کرد، اما به صورت کلی مرجع رسیدگی به دعوی اعتراض ثالث ، دادگاه صادر کننده حکم می باشد ، اما رسیدگی به اعتراض ثالث اجرایی در دادگاه اجرا کننده حکم انجام می پذیرد.
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت مفتخر است در راستای حمایت تخصصی از موکلین و ارباب رجوعان خود اقدام به تشکیل کارگروه های تخصصی به منظور ارایه خدمات فنی در زمینه های حقوقی و کیفری و بالاخص دعوی اعتراض ثالث نموده است . دعوی اعتراض ثالث از طرق فوق العاده رسیدگی به آرای قضایی و نیازمند دانش تخصصی می باشد . در موسسه حقوقی وکلای رای مثبت دعاوی به صورت تخصصی به وکلا ارجاع می گردد . یکی از خدمات تخصصی این موسسه ارائه مشاوره تخصصی و قبول وکالت در دعاوی اعتراض ثالث اصلی و طاری و اجرایی می باشد . در مواجهه با دعوی اعتراض ثالث نگران تضییع حقوق خود نباشید زیراکه وکلای متخصص دعوی اعتراض ثالث موسسه حقوقی وکلای رای مثبت از حقوق شما عزیزان حمایت تخصصی خواهند نمود .
در پایان
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در راستای حمایت تخصصی از موکلین خود از وکلای پایه یک دادگستری و متخصص در دعاوی حقوقی و کیفری استفاده می نماید .
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با دعاوی حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری که تخصص خود را در امور حقوقی قرار دادهاند استفاده می نماید از جمله مهمترین اقسام وکیل حقوقی می توان به وکیل ملکی ،وکیل سرقفلی، وکیل قرارداد ، وکیل خانواده ،وکیل طلاق، وکیل شرکتها ،وکیل ارث ،وکیل تجاری ،وکیل امور بیمه ، وکیل روابط کارگر و کارفرمایی، وکیل شهرداری، وکیل بین المللی و وکیل دیوان عدالت اداری و غیره اشاره نمود .موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با دعاوی کیفری از وکلای پایه یک دادگستری که تخصص خود را در امور کیفری قرار دادهاند استفاده می نماید از جمله مهمترین اقسام وکیل کیفری می توان به وکیل قتل و ضرب وجرح عمدی، وکیل سایبری و جرایم رایانه ای ، وکیل کلاهبرداری ،وکیل جعل اسناد، وکیل خیانت در امانت ،وکیل مواد مخدر ،وکیل جرایم پزشکی، وکیل جرایم رانندگی ، وکیل روابط نامشروع و غیره اشاره نمود .
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با پرونده های حقوقی و کیفری با به کارگیری از وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در آن حوزه به صورت تخصصی و خرد جمعی عمل نموده و حافظ حقوق موکلین خود به بهترین شکل ممکن می باشد.