امروزه با توجه به ازدیاد معاملات و طرق مختلف به دست اوردن املاک رجوع به یک وکیل پایه یک دادگستری که تخصص در اسباب تملک داشته و از زیر مجموعه های وکیل حقوقی باشد و تخصص خود را در مقطع ارشد و یا دکتری در رشته حقوق خصوصی گذرانده باشد بسیار راهگشا خواهد بود.
انجام برخی اعمال و اقدامات ، باعث ایجاد مالکیت می شود که به ان اسباب تملک گویند بر این اساس اسباب تملک یا مالکیت ، به هر عمل یا واقعه حقوقی گفته می شود که هدف از ان ایجاد یا انتقال مالکیت باشد.
مالکیت به رابطه ای میان اشخاص و مال او گفته می شود که به وی این امکان را می دهد تا از مال خود به هر نحوی که تمایل داشت استفاده کند در عین حال این رابطه موجب می شود تا دیگران از تصرف در مال مورد نظر منع شوند.
در مورد وکیل ملکی بیشتر بخوانید.
اسباب تملک در قانون مدنی
ماده ۱۴۰ قانون مدنی :تملک حاصل می شود :
۱)به احیا اراضی موات و حیازت اشیاء مباحه
۲)به وسیله عقود و تعهدات
۳)به وسیله اخذ به شفعه
۴)به ارث
ماده ۱۴۱ قانون مدنی :مراد از احیای زمین ان است که اراضی موات و مباحه را به وسیله عملیاتی که در عرف اباد کردن محسوب است از قبیل زراعت، درخت کاری ،بنا ساختن و غیره قابل استفاده نمایند.
ماده ۱۴۲ قانون مدنی :شروع در احیاء از قبیل سنگ چیدن اطراف زمین یا کندن چاه و . تحجیر محسوب می شود و موجب مالکیت نمی شود و تنها برای تحجیر کننده ایجاد حق اولویت در احیاء می نماید.
ماده ۱۴۳ قانون مدنی : هرکس از اراضی موات و مباحه قسمتی را به قصد تملک احیا کند مالک ان قسمت می شود.
حیازت اشیاء مباحه
طبق ماده ۱۴۶ قانون مدنی: مقصود از حیازت ، تصرف و وضع ید است یا مهیا کردن وسایل تصرف و استیلا
برای مثال حیازت زمین موات ملازمه با احیا ان دارد و با عملیاتی نظیر زراعت ، درختکاری یا ساختن بنا قابل استفاده می شود و حیازت اب رودخانه ها و ماهی هی از طریق تصرف مادی این اشیا و حیازت دفینه به کشف ان و حیازت حیوانات وحشی با شکار کردن ان حاصل می شود.
قرارداد شایع ترین وسیله تملک است معمولا شخص از راه داد و ستد مالک می شود مالی را که به دیگری تعلق دارد از او می گیرد و مالی را که او به ان نیاز دارد واگذار می کند این داد و ستد از راه تراضی انجام می شود با وجود این اثر مهم قرارداد ها ایجاد تعهدات است نه تملیک قانون مدنی در ماده ۱۸۳ عقد را این گونه تعریف می کند: ((عقد عبارت است از اینکه یک یا چند نفر در برابر یک یا چند نفر دیگر تعهد بر امری کنند و مورد قبول انها باشد)) و بدین گونه ان را اسباب ایجاد تعهد می داند.
ماده ۸۰۸ قانون مدنی : هرگاه مال غیر منقول قابل تقسیمی بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک حصه خود را به قصد بیع به شخص ثالثی منتقل کند ، شریک دیگر حق دارد قسمتی را که مشتری داده است به او بدهد و حصه مبیع را تملک کند این حق را حق به شفعه و صاحب ان را شفیع می گویند.
به ارث
از جمله اسباب تملک مطابق قانون مدنی ،ارث و وراثت می باشد. در واقع زمانیکه شخصی فوت می کند و از او مالی به جا می ماند بایستی این اموال میان ورثه او تقسیم شوند ،که این نیز یکی از طرق اسباب تملک است.
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت با همکاری تعدادی از بهترین وکلای پایه یک دادگستری و اساتید دانشگاه در زمینه های تخصصی من جمله اسباب تملک ، اراضی موات ، ارث و …..سابقه طولانی داشته و توانسته رضایتمندی بالای موکلین خویش را به دست اورد و موکلین را از داشتن یک همراه متخصص بهره مند سازد.
در پایان
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در راستای حمایت تخصصی از موکلین خود از وکلای پایه یک دادگستری و متخصص در دعاوی حقوقی و کیفری استفاده می نماید .
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با دعاوی حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری که تخصص خود را در امور حقوقی قرار دادهاند استفاده می نماید از جمله مهمترین اقسام وکیل حقوقی می توان به وکیل ملکی ،وکیل سرقفلی، وکیل قرارداد ، وکیل خانواده ،وکیل طلاق، وکیل شرکتها ،وکیل ارث ،وکیل تجاری ،وکیل امور بیمه ، وکیل روابط کارگر و کارفرمایی، وکیل شهرداری، وکیل بین المللی و وکیل دیوان عدالت اداری و غیره اشاره نمود .موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با دعاوی کیفری از وکلای پایه یک دادگستری که تخصص خود را در امور کیفری قرار دادهاند استفاده می نماید از جمله مهمترین اقسام وکیل کیفری می توان به وکیل قتل و ضرب وجرح عمدی، وکیل سایبری و جرایم رایانه ای ، وکیل کلاهبرداری ،وکیل جعل اسناد، وکیل خیانت در امانت ،وکیل مواد مخدر ،وکیل جرایم پزشکی، وکیل جرایم رانندگی ، وکیل روابط نامشروع و غیره اشاره نمود .
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت در مواجه با پرونده های حقوقی و کیفری با به کارگیری از وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در آن حوزه به صورت تخصصی و خرد جمعی عمل نموده و حافظ حقوق موکلین خود به بهترین شکل ممکن می باشد.