دستورالعمل اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع بیماری کووید – ۱۹
«دستورالعمل اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع بیماری کووید – ۱۹»
به گزارش موسسه حقوقی رای مثبت به نقل از خبرگزاری ایسنا- وظایف بانکها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در جابجایی اسکناس، دستگاههای خودپرداز و امور مرتبط به آن اعلام شد.
بانک مرکزی طی اطلاعیهای به بانکها دستورالعمل اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع بیماری کووید – ۱۹ از طریق جابهجایی وجوه نقد اعم از اسکناس، ایرانچک و مسکوک را اعلام کرد.
بر اساس این دستورالعمل مسئولان و کارکنان بانکها موظف به رعایت این موارد هستند:
- واحدهای روابط عمومی بانکها موظف هستند مخاطرات ناشی از مبادله وجوه نقد را در احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹، به مشتریان خود از طریق مختلف مانند اعلانات داخل شعبه، فایلهای صوتی و تصویری و نیز بهره برداری از امکانات رسانه ملی، مطبوعات و فضای مجازی، اطلاع رسانی نمایند.
- همه ساله به مناسبت ایام نوروز و سنت استفاده ار اسکناس به عنوان عیدی در بین خانوارهای ایرانی، بانکها اقدام به توزیع اسکناس نو در بین عموم مردم می نمایند که با توجه به شرایط حال حاضر و با هدف جلوگیری از انتقال عامل بیماری در تجمعات ایجاد شده برای دریافت اسکناس نو و همچنین خطر گسترش بیماری از طریق رد و بدل شدن اسکناس بین افراد خانواده، دوستان و آشنایان، توزیع اسکناس نو در روزهای پایانی سال به هر نحو در شعب و خزانه بانکها ممنوع بوده و لازم است این موضوع از طرق مقتضی به عموم مردم اطلاع رسانی شود.
- شعب بانکها می بایست از دریافت و پرداخت هر گونه وجه نقد اعم از اسکناس، ایران چک و مسکوک اجتناب نموده و چنانچه ضرورتی به دریافت وجوه از مشتریان وجود داشت با رعایت کامل اصول تاکید شده بهداشتی (مطابق با مفاد بخشنامه شماره ۴۲۸۶۶۶ / ۹۸ مورخ ۱۰/۱۲/۱۳۹۸ اداره نشر اسکناس و خزانه) اقدام گردد. انتقال وجوه دریافتی به خزانه بانکها باید با رعایت تمام جوانب احتیاطی صورت پذیرد و از دوبار شمار کردن آن توسط کارکنان خزانهها جدا خودداری گردد.
- کارکنان تمام بانکها می بایست نسبت به راهنمایی و ارائه ابزارهای جایگزین وجه نقد به مشتریان خود در شعب اهتمام ویژه ای داشته و واحدهای ذی ربط نیز مکلف هستند تمام شرایط و امکانات لازم را برای این منظور در شعب مهیا نمایند.
- بانکها موظف هستند تعداد مشخصی از دستگاههای خودپرداز خود را به صورت غیر نقد و فقط برای ارائه خدمات بانکداری الکترونیک اعم از کارت به کارت، دریافت موجودی، پرداخت قبوض و… تنظیم نمایند. تعداد و محل استقرار دستگاههای مذکور می بایست به نحو مقتضی اطلاع رسانی گردد.
تبصره: به منظور جلوگیری از انتقال ویروس کرونا از طریق تماس فرد با صفحه کلید، دریچه دریافت پول و…، مقتضی است تمام دستگاههای خودپرداز به ویژه آن هایی که عملیات پرداخت وجه نقد را انجام میدهند، توسط عوامل پولگذاری و نگهداری، در فواصل مشخص ضدعفونی گردد.
- به منظور اطمینان از ارائه مطلوب خدمات بانکداری الکترونیک، مقتضی است واحدهای انفورماتیک بانکها به صورت ۲۴ ساعته وضعیت سامانههای پرداخت الکترونیک خود را رصد و در اسرع وقت نسبت به رفع مشکلات احتمالی اقدام نمایند.