فرض کنید در واحد سرایداری آپارتمان مسکونی شما، سرایداری سکونت دارد که ازهیچ نظر مورد رضایت شما نبوده و قصد اخراج او از ملک و پس گرفتن واحد را دارید اما ایشان به هر دلیلی از خروج از ملک ممانعت می کند. راه حل قانونی در این خصوص چیست؟
این موضوع یکی از مشکلات عمده ای است که معمولا میان مدیران ساختمان ها، همسایگان و سرایدارها وجود دارد. در این مقاله سعی در بیان راه حل این موضوع داریم
طبق قانون آیین دادرسی مدنی یکی از راهکارهایی که در این خصوص وجود دارد، طرح دعوای تصرف عدوانی علیه این سرایدار است. اما تصرف عدوانی به چه معناست؟ به بیان بسیار ساده تصرف عدوانی عبارت است از اینکه شخصی ملک شما را بدون اجازه تان تصرف نماید، آن هم با زور و نوعی آزار و اذیت
ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی به تعریف این امر پرداخته و عنوان می دارد:
دعوای تصرف عدوانی عبارتست از:
ادعای متصرف سابق مبنی براینکه دیگری بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می نماید.
در مقاله مربوط به تصرف عدوانی به طور مفصل به این امر خواهیم پرداخت.
حال که با عنوان دعوای مورد نظر علیه سرایدار آشنا شدیم، باید گفت؛ برای اینکه سرایدار متصرف عدوانی محسوب شود می بایست مقدماتی طی گردد:به این صورت که ابتدا شما یا هر شخص که شما به ایشان اجازه داده اید می بایست اظهارنامه ای مبنی بر درخواست تخلیه واحد سرایداری به شخص سرایدار ارسال نماید. اگر پس از گذشت ده روز از ارسال اظهارنامه، سرایدار ملک مورد نظر را تخلیه ننمود از آن به بعد است که این شخص متصرف عدوانی قلمداد می شود؛ موضوعی که ماده ۱۷۱ قانون آیین دادرسی به آن پرداخته است.
نوع دعوا
این دعوا یک دعوای غیرمالی محسوب می شود؛ دعوایی که منظور شما از طرح آن رسیدن به پول نیست بلکه تنها می خواهید واحدی را که به ناحق تصرف شده، از چنگ متصرف درآورید.
مرجع رسیدگی
دادگاه های عمومی مرجع صالح برای رسیدگی به چنین دعوای حقوقی ای هستند و براساس ماده ۱۲ قانون آیین دادرسی مدنی، باید به نزدیک ترین دادگاهی که مال غیرمنقول یعنی همان واحد سرایداری در آن واقع شده است مراجعه کرد. البته طبق رویه جدید لازم است ابتدا به دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه کرده و دادخواست خود را ثبت کنید. بعد از این که دادخواست خود را ثبت کردید و هزینه دادرسی را واریز نمودید می توانید به شعبه ای که ملک غیرمنقول در حوزه آن واقع شده است مراجعه کنید.
مدارک و مستندات
در خصوص این دعوا می توانید از ادله و مدارک زیر کمک بگیرید:
از تخصصی ترین دعاوی حقوقی، دعاوی ملکی است موسسه حقوقی وکلای رای مثبت با داشتن کادری مجرب شامل وکلای پایه ۱ دادگستری وکیل ملکی اعم از دکترین و کارشناسان ارشد حقوق خصوصی به صورت کاملاً حرفه ای و تخصصی بوسیله وکیل پایه یک دادگستری (وکلای بانک ها و شرکت های داخلی و بین المللی) با استفاده از تکنیک های ظریف فن دفاع در امور حقوقی و ملکی حافظ حقوق موکلین خود در بالاترین سطح ممکن می باشند.
دعاوی ملکی اعم از حق کسب ، پیشه ، تجارت و حق سرقفلی ، الزام به تنظیم سند رسمی ، خلع ید، پیش فروش ساختمان ، ابطال ، فسخ ومطالبه ثمن مبایعه نامه و غیره می باشد.
سلام مدتیه که همسایه کنار ما داره ساختمان سازی میکنه یه نگهبان سابقه دار، لات و عرق خور آورده سر ساختمان که مرتب مزاحم همسایه ها میشه و کلا آدم ناراحتیه همسایه ها هم ازش میترسن و هیچکدوم حاظر به همکاری با من نمیشن لطفا راهنماییم کنید چطوری میشه از شر این مزاحم خلاص بشم طوری که نفهمه کار من بوده ممنون از لطفتون
سلام این ماده مربوط به سرایدار ملک شخصی شما می باشد؛ به زبان دیگر اگر این سرایدار، سرایدار ملک شما بود با استفاده از این ماده می توانستید علیه وی اقامه دعوا نمایید. اما با توجه به اینکه سرایدار ملک شما نیست و رابطه ای با شما ندارد می بایست از وی دعوای مزاحمت به عمل اورید
سلام می بایتی شکایتی مبنی بر مزاحمت ُ تهدید و فحاشی مطرح کنید .
سلام کلا از طرح دعوی تا تخلیه واحد چه مدت زمان صرف میشودتا واحد تخلیه شود
سلام اصولا طرح دعوی در دادگستری ایران از شروع تا اجرا حداقل یکسال زمان می برد ولی در شکایت علیه سرایدار بدلیل کیفری بودن و اخذ وثیقه از سرایدار اصولا در مرحله بازپرسی شکایت منتج به توافق و رضایت و در نتیجه تخلیه سریع خواهد شد.
مالک یک واحد آپارتمان در مجموعه ۱۶ واحدی با یک واحد سرایدار و یک سالن اجتماعات هستم. سرایدار سالن اجتماعات را تصرف کرده که یک آرپارتمان مانند ۶۷ متری هست با حمام و دستشویی و آشپزخانه و کابینت.او تمام وسایل خانه خود را که اجاره داده در سالن اجتماعات مجتمع ما جا داده و حاضر به تخلیه آن نیست و از ۱۶ واحد ۵ واحد به این عمل اعتراض دارند و خواهان تخلیه سالن اجتماعات که به مالکان تعلق دارد هستند و بقیه نظری ندارند و چون سرایدار را امن می دانند قدمی در خصوص تخلیه سالن اجتماعات و اخراج سرایدار نمی کنند. این واحد می تواند مانند یک آپارتمان به اجاره داده شود که حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون در ماه اجاره می شود ولی سرایدار آن را تصرف کرده و حاضر به تخلیه آن نیست. این ۵ واحد که مخالف هستند چطور می توانند اسباب های سرایدار را از سالن اجتماعات مجتمع تخلیه کنند یاسرایدار را اخراج کنند؟
با سلام ، جهت مشاوره با شماره تلفن ۰۹۱۲۱۰۰۱۶۱۴ در تماس باشید.