تخلفات اداری چیست؟
تخلفات اداری از جمله موارد و مسائلی است که تنها در حوزه ادارات دولتی وابسته یا مستقل صورت می گیرد. بنابراین هر کارمند یا مدیری که در این ادارات مشغول به فعالیت هستند در صورت انجام تخلف، تحت نظارت هیئت رسمی تعیین شده توسط بالاترین مقام اداره مذکور، هیئت وزرا و همچنین نماینده رسمی قوه قضاییه به آن تخلف رسیدگی می شود. قانونگذار سعی نموده انواع تخلفات اداری کارکنان دولت را احصاء نماید به نحوی که مجازات های اداری تنها نسبت به مصادیق مندرج در آن ماده قابل اعمال و اجرا باشند.تخلفات اداری به قرار زیر است:
وکیل تخلفات اداری :
دیوان عدالت اداری به عنوان یک نهاد قضایی، روند رسیدگی به دادخواستها را بهطور قابل توجهی متفاوت از دادگاههای عمومی و انقلاب انجام میدهد. این نهاد دارای آیین دادرسی خاصی است که شناخت آن برای هر وکیل ضروری است. بنابراین، انتخاب وکیل دیوان عدالت اداری نیازمند تحقیق و بررسی دقیق است . به صراحت ماده ۱۹ قانون دیوان عدالت اداری، مصوب ۱۳۸۵، حدود صلاحیت و اختیارات هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به شرح زیر است:
یکی از مهمترین مسائلی که درخصوص کارکرد وکیل تخلفات اداری وجود دارد این است که برخی از مصادیق تخلفات اداری از نظر قانون کیفری نیز جرم شناخته شده است. به طور مثال اختلاس علاوه بر قانون تخلفات اداری در قوانین کیفری نیز جرم انگاری شده است.بنابراین علاوه بر مجازاتی که در قانون تخلفات اداری در این خصوص وجود دارد، فرد به عنوان مجرم نیز باید در دادگاه کیفری نیز حضور داشته باشد. از این رو می توان گفت که بعد دیگر کار یک وکیل تخلفات اداری می تواند در مسیر کیفری باشد. این موضوع بسته به نوع دعوی و موکل وی دارد.در حالت کلی باید در نظر داشته باشید که تخلفات اداری ابعاد بسیار گستردهای می تواند پیدا کند. از این روست که حضور یک وکیل مجرب در این خصوص میتواند بسیار کارساز باشد.
وکیل متخصص در تخلفات اداری در موسسه حقوقی وکلای رای مثبت:
وکیل تخلفات اداری را شاید بتوان گروهی جدا از وکلای حقوقی و کیفری دانست. از این دسته از وکلا به صورت مستقیم با هیئت های ناظر و رسیدگی به تخلفات اداری در هر ارگان ارتباط دارند و میتوان از آنها در مسیر دیوان عدالت اداری نیز استفاده کرد. مسئله ای که وجود دارد این است که در قانون حقوقی یا کیفری به صورت مستقیم به تخلفات اداری اشاره نشده است. از این رو هیئت رسیدگی به تخلفات اداری و دیوان عدالت اداری تنها مراجع رسیدگی به این دست از تخلفات محسوب می شود. همین مسئله باعث شده است که وکیل متخصص تخلفات اداری از جمله وکلای خاص در قانون ایران محسوب شود.همچنین در صورتی که فرد به رای قطعی صادر شده معترض باشد می تواند طی یک ماه اعتراض خود را به دیوان عدالت اداری ارجاع دهد. این دیوان تنها رای صادر شده را از نظر شکلی مورد بررسی قرار می دهد. آشنایی با روند بررسی تخلف اداری توسط هر هیئت اداری و همچنین روند صدور حکم توسط دیوان عدالت اداری از مهم ترین و شاید سخت ترین جنبههای کاری یک وکیل تخلفات اداری باشد. این نکته مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید.به همین دلیل است که موسسه حقوقی وکلای رای مثبت با داشتن وکلای باتجربه و متخصص می تواند به خوبی نیازهای شما را دراین پرونده ها پاسخگو باشد. وکیل دیوان عدالت اداری باید تواناییهای لازم برای مدیریت و حل تمامی پروندهها را داشته باشد، اما ممکن است به دلایل شخصی، ترجیح دهد که در دیوان عدالت اداری فعالیت کند. وکلای دیوان عدالت اداری به بررسی شکایات مردم علیه تصمیمات و اقدامات سازمانهای دولتی میپردازند. به همین دلیل، این وکلا باید دارای صلاحیتهای لازم و سابقه درخشانی در حل و بررسی پروندهها در این نهاد باشند.اگر به وکیل دیوان عدالت اداری نیاز دارید و زمان کافی برای انتخاب از میان تعداد زیاد وکلای فعال را ندارید، انتخاب یک وکیل با تجربه و متخصص میتواند به شما کمک کند تا به بهترین نتایج دست یابید. دراین زمان اعتماد به وکلای متخصص موسسه حقوقی وکلای رای مثبت می تواند یک انتخاب موثر وهوشمندانه باشد.