چک سرقتی و مفقودی

چک سرقتی و مفقودی
طبق ماده ۳۱۰ قانون تجارت: چک نوشته ای ست که بوسیله آن صادرکننده وجهی را که در بانک دارد، از بانک مسترد می کند و یا بوسیله آن وجهی را به دیگری واگذار می کند بنابراین شخصی که چک به اون واگذار می شود، دارنده چک محسوب می شود اعم ازاینکه در داخل چک نام دارنده قید  شده باشد (چک در وجه شخص خاص) یا قید نشده باشد (چک در وجه حامل باشد)
مواردی که میتوان دستور عدم پرداخت چک را به بانک داد:
مطابق با ماده ١۴ قانون صدور چک
١-صادرکننده چک یا ذینفع  ( دارنده چک کسی که چک به نام او صادر شده یا ظهرنویسی شده یا چک به او واگذار شده است و یا چک در وجه حامل به او واگذار شده باشد) یا وکیل مجرب وی با بیان اینکه چک سرقت یا جعل یا مفقود شده است و یا از طریق کلاهبرداری (وکیل کلاهبرداری ) یا خیانت در امانت یا جرایم دیگر تحصیل گردیده است ، میتوانند با مراجعه به بانک ، دستور عدم پرداخت وجه چک را به صورت کتبی در فرمهای مخصوص نزد بانک بدهند. 
٢- بانک پس از احراز هویت ، دستور عدم پرداخت وجه چک را صادر خواهد کرد
٣- دستوردهنده و اعلام کننده دستور عدم پرداخت، بعد از مراجعه و اعلام به بانک باید شکایت خود را ظرف یک هفته به مراجع قضایی (دادسرا یا شورای حل اختلاف محل ) تسلیم کند.
در خصوص سرقت چک ، شاکی شکواییه خویش را به دادسرای محل وقوع جرم تسلیم مینماید و و مقامات مذکور ضمن صدور دستور در ذیل شکوائیه آن را ممهور به مهر و امضا نموده و به مراجع انتظامی ارسال می دارند اما این گواهی تقدیم شکایت جهت ارائه به بانک محسوب نخواهد شد بلکه شاکی میبایست ظرف مهلت یک هفته گواهی مستقل و ممهور به مهر و امضاء مرجع قضایی  از مراجع قضایی محل شکایت خویش اخذ نماید و به بانک محال علیه تسلیم نماید.
در خصوص مفقودی چک، چون وقوع بزهی اعلان نشده و مفقود شدن هم جنبه کیفری ندارد، دستور دهنده با مراجعه به شورای حل اختلاف محل وقوع مفقودی، با اعلام مفقودی چک خویش ، مرجع قضایی نیز گواهی مفقودی را صادر و با تسلیم آن به اعلام کننده، می تواند به صدور قرار منع پیگرد مبادرت نماید.
بنابراین دستوردهنده باید ظرف یک هفته از تاریخ دستور عدم پرداخت به بانک گواهی شکایت خویش را به بانک تسلیم نماید ، درصورت عدم شکایت و 
بعد از گذشت یک هفته (مهلت تعیین) بانک از محل موجودی به تقاضای دارنده چک وجه آن را پرداخت خواهد کرد و این امر در صورتی معنا و مفهوم خواهد داشت که چک از هر جهت قابل پرداخت باشد.
بنابراین طبق ماده ۱۴ قانون صدور چک صراحت دارد دستور عدم پرداخت منحصر به مواردی است که چک از طریق جرم تحصیل شده باشد به مانند کلاهبرداری یا خیانت در امانت و دیگر جرایم ، لذا نمیتوان به دلایل دیگر مانند اختلاف حساب میان طرفین و یا … دستور عدم پرداخت به بانک را داد .
همچنین باید متذکر بود ، هرگاه خلاف ادعایی که موجب عدم پرداخت وجه چک شده ثابت شود ، دستور دهنده علاوه بر مجازات تعیین شده در ماده ٧ قانون صدور چک به پرداخت کلیه خسارات وارده به دارنده چک محکوم خواهد شد.
و به همين علت نيازمندي به وكلاي متخصص كه در زمينه ي تجاري فعاليت داشته باشند بيشتر احساس ميشود، و شديداً  توصيه ميشود كه در امور تجاري به هيچ عنوان بدون وكيل تجاری وارد نشويد و از ابتدا كه در صدد انعقاد يك قرارداد هستيد از همراهي يك وكيل متخصص در حوزه ي  اسناد تجاری مانند چک صیادی از وکیل چک و سفته  از وکیل سفته و قراردادهاي تجاري و یا مطالبه وجه التزام  از وکیل مطالبه وجه التزام  بهره بگيريد.
اطلاع رسانی
خبرم کن وقتی
8 Comments
قدیمی ترین
جدیدترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
زهرا عزیزی
5 سال ها قبل

سلام
شما میتونید با ثبت سریع چک سرقتی یا مفقودی خودتون توی اپلیکیشن ساد ۲۴ از نقل و انتقالش توی بازار پیشگیری کنید و یک قدم جلوتر از کلاه برداران باشید.

ارسلان بهزادی
4 سال ها قبل

سلام ممنون از راهنمایی شما

حسین عباسی
4 سال ها قبل

سلام اره من اپلیکیشنش رو دارم خیلی خوبه… قشنگ میتونی بفهمی چک سرقتیه یا نه تازه استعلام صیاد هم داره همشم رایگانه
ناموسا نفس کشیدن الان خرج داره من نمیدونم چرا نرم افزار به این خوبی رایگانه دمشون گرم واقعا

Admin
احسان سهرابی
3 سال ها قبل

سلام بله می توان اقدام نمود.

علیرضا لقمانی پور
3 سال ها قبل

سلام و احترام طاعات قبول چند سال پیش از مماشین کیف من توسط سارقین سرقت و در کیف یک جلد دسته چک بود که سارق جند برگ را خرج کرده بود ولی بند همان روز سرقت به مراجع قانونی مراتب سرقت را اعلام نمودم و سارقین دستگیر شده و رای دادگاه مبنی بر رد دسته چک ها بود که تا کنون اقدامی نشده و در حال حاضر سارق در زندان هست الان درخواست ازادی دارد درصورت رضایت بنده اگه جکی را مجدد خرج کند جه مسئولیتی به عهده بند می باشد سپاس که پاسخ بنده را می دهید

Admin
احسان سهرابی
3 سال ها قبل

.سلام اگر چک ها فاقد امضا هستند و امضای شما جعل شده باشد شما مسولیتی نخواهید داشت بهتر است شرط رضایت خود را استرداد دسته چک خود اعلام نمایید و در صورتیکه استردد آن امکان پذر نباشد نسبت به ابطال دسته چک از طریق مراجع قضایی اقدام نمایید.

محمد
2 سال ها قبل

سلام خسته نباشید من هفت شال پیش برادرم دسته چک برام گرفت .بعد از یه مدتی من به شهرستان برگشتم وبرادرم دسته چک و ازم گرفت بە بهانە نگهداشتن ولی بعدا فهمیدم که امضای منو جعل کرده و چک کشیده جهت ضمانت بانک و وام الان حسابهای من مسدود شده وهیچ کاری نمیتونم انجام بدم از نظر قانون میتوانم شکایت کنم راهی هست

Admin
احسان سهرابی
1 سال قبل
Reply to  محمد

سلام در هر پرونده ادعا جعل کنید چک به کارشناس ارجاع می شود و پس از جعلیاثبات جعلی بودن آن چک باطل و ار آن رفع سو اثر می گردد . همچنین از برادرتان می توانید شکایت جعل و استفاده از سند مجعول مطرح کنید .

برچسب ها

#چک سرقتی و مفقودی #دستور عدم پرداخت چک #ماده ۱۴ قانون صدور چک

تماس با ما

تلفن موسسه

موبایل

برگشت به منوی تماس ها

مشاوره آنلاین

مشاوره آنلاین

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها