پس از آن که حکم صادره از سوی دادرس شعبه ای که پرونده تان به آنجا ارجاع شد، به قطعیت رسید؛ یعنی از طریق روش های عادی، قابلیت اعتراض را از دست داد نوبت به اجرای حکمی که به نفع شما صادر شده است می رسد؛ مرحله ای که در آن می توانید به تمام حق و حقوق تضییع شده قانونی خود دست پیدا کنید. این مرحله از اهمیت زیادی برخوردار بوده و به همین جهت و همچنین به دلیل طولانی بودن روند آن، پیشنهاد می کنیم که این مقاله را مطالعه نموده و حتما از یک وکیل اجرای احکام مدنی برای اجرای حکم خود مشورت بگیرید و حتی الامکان این مرحله را به ایشان بسپارید.
وقتی که یک رای به قطعیت رسید، نوبت به مرحله اجرا می رسد. احکام صادره یا قابل تجدیدنظرخواهی نیستند و بالذات قطعی هستند و یا اینکه قابلیت تجدیدنظرخواهی دارند اما در فرجه قانونی اقدامی بر روی آن ها صورت نمی گیرد و قطعی می شوند. در این زمان است که پرونده از روند دادرسی خارج شده و به مرحله اجرا می رسد. البته برای ورود به این مرحله شما به عنوان خواهان پرونده تقاضای صدور اجراییه نمایید. همانطور که پیشتر نیز گفته شد از این مرحله به بعد روند رسیدگی کند تر و تخصصی تر خواهد شد لذا پیشنهاد ما بهره گیری از خدمات وکیل متخصص اجرای احکام مدنی در این خصوص می باشد.
پس از صدور اجراییه برای محکوم پرونده و گذشت ۱۲ روز از اصدار آن، شما می توانید به شعبه صادر کننده رای قطعی مراجعه نموده و تقاضای تشکیل پرونده اجرایی دهید.
پس از خروج پرونده از شعبه و ورود آن به واحد اجرای احکام می بایست به مدیراجرای احکام مراجعه نمایید و پرونده خود را در آن بخش به ثبت برسانید.
پس از این مرحله در همان روز یا حداکثر ظرف ۲۴ ساعت پرونده در واحد اجرای احکام به ثبت می رسد و برای شما پیامکی با محتوای شعبه اجرای احکام و شماره بایگانی پرونده در واحد اجرا ارسال می گردد.
در مرحله بعدی شما با اخذ نوبت اینترنتی از سایت Adliran.ir در بخش سامانه نوبت دهی قضایی نسبت به دریافت نوبت برای اجرای حکم خود اقدام نمایید.
با توجه به آن چه پیشتر نیز گفته شد، پیگیری پرونده در مرحله اجرا مستلزم صبر و حوصله و وقت زیادی می باشد. در صورتی که فرصت کافی برای پیگیری پرونده خود را ندارید پیشنهاد می گردد که حتما از خدمات وکلای خبره در زمینه اجرای احکام مدنی بهره مند شوید.
حتما به این نکته توجه داشته باشید که در صورتی که زمان لازم را برای پرونده صرف نکنید و پیگیری لازم را انجام ندهید، پرونده به دلیل عدم پیگیری از آمار کسر شده و به بایگانی راکد دادگاه فرستاده خواهد شد.
احکام بسته به موضوع، روند اجرایی متفاوتی خواهند داشت. بگذارید با ذکر یک مثال بهتر توضیح دهیم:
فرض کنید که موضوع حکم شما پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان چک می باشد. شما برای رسیدن به ۱۰۰ میلیون خود و گرفتن این مبلغ از محکوم پرونده می بایست برای استعلام دارایی محکوم علیه چند کار را انجام دهید:
حق الوکاله وکیل در مرحله اجرا بستگی به میزان محکوم به یا در واقع آن عمل یا مبلغی است که محکوم پرونده می بایست نسبت به انجام یا پرداخت آن اقدام نماید. به طور کلی در این مرحله همانند سایر مراحل دادرسی، مبلغ حق الوکاله می تواند توافقی باشد و ملاک، مبلغی باشد که وکیل اجرای احکام مدنی و موکل بر آن توافق نموده اند.
موسسه حقوقی وکلای رای مثبت با بهره گیری از دانش به روز وکلای پایه یک دادگستری، اساتید دانشگاه و کارشناسان خبره در راستای اجرای احکام مدنی و کمک به شما در جهت احقاق حقوق تضییع شده تان آماده ارائه خدمات می باشد. برای دریافت مشاوره از وکلای تیم حقوقی وکلای رای مثبت با ما تماس بگیرید.