قانون مشاعات ساختمان

قانون مشاعات ساختمان

صفر تا صد قانون مشاعات ساختمان

افزایش بی رویه جمعیت در کلان شهرها، شهروندان را به سکونت در آپارتمان ها سوق می دهد. در این رهگذر ممکن است بین ساکنین یا به عبارتی همسایه ها بر سر موضوعات مربوط به آپارتمان نشینی اختلاف به وجود آید که این اختلاف بیشتر در خصوص مالکیت بر بخش های مشترک ساختمان و حدود مالکیت هر مالک بر این قسمت می باشد. برای مثال همسایه ای جلوی درب منزل خود وسایلی بگذارد که عبور و مرور در راهروی ساختمان را برای سایرین سخت نماید و یا افراد  بر سر جای پارک با هم اختلاف نظر داشته باشند و مسائلی از این دست. اگر شما خواننده گرامی نیز با این گونه مسائل درگیر بوده و در این خصوص دچار دغدغه شده اید، پیشنهاد می کنیم این مقاله مهم در مورد قانون مشاعات ساختمان را از دست ندهید.

در مورد وکیل ملکی در تهران بیشتر بدانید.

در یک تقسیم بندی کلی، مالکیت در ساختمان ها به دو دسته مالکیت بر بخش اختصاصی و مالکیت بر بخش مشاعی و مشترک در هر ساختمان طبقه بندی می گردد.

مالکیت بر بخش اختصاصی

مالکیت این قسمت از ساختمان ها برای هر واحد در سند اختصاصی هر مالک قید می‌شود که به آن مالکیت اختصاصی می‌گویند. حق استفاده‌ اختصاصی از این قسمت ها تنها به آن مالک اختصاص دارد و هیچ فرد دیگری حق استفاده از این بخش را ندارد. مالکیت قسمتهای اختصاصی آپارتمان اصولا شامل اتاق خواب، هال و پذیرایی، آشپزخانه،بالکن،سرویس‌ها، “انباری و پارکینگ” در صورت قید شدن در سند می باشد.

مالکیت بر بخش مشاعی و مشترک

این بخش در سند مالکیت هیچ یک از مالکین قید نمی شود بنابراین همه ساکنین می توانند از استفاده نمایند و این بخش اختصاص به یک شخص خاص ندارد. مطابق ماده ۲ از قانون تملک آپارتمان ها قسمتهای مشترک عبارت از قسمتهایی از ساختمان است که حق استفاده از آن منحصر به یک یا چند آپارتمان یا محل‌ پیشه مخصوص نبوده و به کلیه مالکین به نسبت قسمت اختصاصی آنها تعلق می‌گیرد به طور کلی قسمت‌هایی که برای استفاده اختصاصی تشخیص داده نشده است یا در اسناد مالکیت ملک اختصاصی یک یا چند نفر از مالکین تلقی نشده از قسمتها مشترک محسوب می‌شود مگر آن که تعلق آن به قسمت معینی بر طبق عرف و عادت محل مورد تردید نباشد. این بخش ها قابل انتقال نیستند و هر مالکی به اندازه مساحت آپارتمان و یا نسبت مالکیت خود، در این قسمت ها به شیوه مشترک و مشاعی سهیم است. این بخش ها شامل درب ورودی، پشت بام، آسانسور،راهرو و پنجره‌ها، شوفاژخانه،پارکینگ اضافی، پله‌ها و لابی،تاسیسات مشترک،ورودی پارکینگ، حیاط و باغچه می باشد.

هزینه تعمیر تاسیسات و مشاعات ساختمان

یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن شما را نیز درگیر کرده باشد این است که پرداخت هزینه مشاعات و تعمیرات بخش های مشترک ساختمان با چه کسی است. در این خصوص باید گفت هر کس نسبت به سهم واحد خود در ساختمان و متراژ واحدی که در اختیار دارد باید هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیر ساختمان را به مدیر ساختمان تحویل دهد تا اینگونه تمام مخارج مشاعات ساختمان تامین شود. در صورت امتناع هریک از ساکنین از پرداخت مبلغ،به شک زیر عمل خواهد شد:

  1. در ابتدا این مبلغ، از طرف مدیر یا هیئت مدیران به وسیله اظهارنامه با ذکر مبلغ بدهی و صورت ریز آن، از مالک مطالبه می‌شود. اگر مالک یا استفاده کننده ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه سهم بدهی خود را نپردازد، مدیر یا هیئت مدیران می‌توانند به تشخیص خود و با توجه به امکانات، از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و… خودداری کنند.
  2. در مرحله بعد اگر مالک یا استفاده کننده همچنان اقدام به تسویه حساب نکنند، اداره ثبت محل وقوع آپارتمان به تقاضای مدیر یا هیئت مدیران، برای وصول وجه مورد نظر بر طبق اظهارنامه ابلاغ شده، اجرائیه صادر خواهد کرد. البته مدیر و هیئت مدیران موظف می‌باشند که به محض وصول وجوه مورد مطالبه یا ارائه دستور موقت دادگاه، نسبت به برقراری مجدد خدمات مشترک اقدام کنند.
  3. در مرحله پایانی اگرعدم ارائه خدمات مشترک ممکن یا موثر نباشد، مدیر یا مدیران مجموعه می‌توانند به مراجع قضایی شکایت کنند و دادگاه‌ها موظفند اینگونه شکایات را خارج از نوبت رسیدگی و واحد بدهکار را از دریافت خدمات دولتی که به مجموعه ارائه می‌شود محروم کنند و او را تا دو برابر مبلغ بدهی به نفع مجموعه جریمه کنند. استفاده دوباره از خدمات موکول به پرداخت هزینه‌های معوق واحد مربوط بنا به گواهی مدیر یا مدیران یا به حکم دادگاه و نیز هزینه مربوط به استفاده مجدد خواهد بود.

در مورد پیش فروش ساختمان بیشتر بدانید.

وکیل متبحر در قوانین ناظر بر مشاعات ساختمان و آپارتمان ها

این وکیل در کنار تبحر در سایر حوزه های حقوقی، در حوزه قوانین ناظر بر املاک و اموال غیر منقول تخصص بیشتری دارد که شما می توانید از ابتدا در جهت احقاق حقوق تضییع شده خود در محل سکونتتان از مشاوره ایشان بهره مند شوید؛ یعنی اززمان ارسال اظهارنامه و پیگیری آن تا اقامه دعوای مربوطه در دادگاه صالح

وکیل متبحر در قوانین ناظر بر مشاعات ساختمان در موسسه حقوقی وکلای رای مثبت

موسسه حقوقی وکلای رای مثبت با حضور وکلای پایه یک دادگستری در این مجموعه و با بهره گیری از دانش به روز ایشان، آماده ارائه هر گونه خدمات در راستای احقاق حقوق ضایع شده شما خواننده گرامی می باشد. برای مشاوره با وکلای متخصص در این زمینه با ما تماس بگیرید.

اطلاع رسانی
خبرم کن وقتی
0 Comments
قدیمی ترین
جدیدترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments

برچسب ها

تماس با ما

تلفن موسسه

موبایل

برگشت به منوی تماس ها

مشاوره آنلاین

مشاوره آنلاین

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها