وکیل کیفری کیست و چه شرایطی باید داشته باشد. در این گفتار قصد داریم توضیحاتی درباره دعاوی کیفری ارائه دهیم. به طور کلی پرونده ها و دعاوی قضائی به دو دسته تقسیم می شوند که هر کدام زیر شاخه های بسیاری نیز دارند.این دو دسته دعاوی شامل دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می شوند.
مطابق ماده ۲ قانون مجازات اسلامی : ((هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود.))
مطابق تعریف فوق هر عملی اعم از فعل یا ترک فعل که قانون آن را جرم انگاری کرده باشد و برای آن مجازات تعیین کرده باشد جرم محسوب شده و بنا بر نوع،نحوه اجرا و شرایطی که هرکدام از جرایم دارند می تواند مجازاتهای گوناگونی داشته باشد که از کمترین و خفیف ترین مجازاتها تا سنگین ترین و شدیدترین آنها را شامل می شود.
از مجازاتهای خفیف می توان جرایم مالی اندک را نام برد یا محدودیت های اجتماعی خفیف را مثال زد.
و از مجازاتهای شدید و سنگین که تبعا برای جرایم شدید و مهم اعمال می شود می توان به حبس های طویل المدت و یا مجازات های بدنی همچون شلاق ،قصاص عضو و یا اعدام اشاره کرد.
هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل ، که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب و جایگاه آن در حقوق کیفری است. موسسه حقوقی وکلای رای مثبت با بکارگیری وکلای متخصص در رشته حقوق جزا و جرم شناسی و با استفاده از تکنیک های فن دفاع در امور کیفری حقوق موکلین خود را در دعاویی همچون قتل، کلاهبرداری، خیانت در امانت، اختلاس، صدور چک بلا محل و… محفوظ می دارد.
وکالت در امور کیفری و حقوقی با یکدیگر تفاوت هایی دارد . این تفاوت و تمایزاز لحاظ اصل قوانین و همچنین از لحاظ آیین دادرسی بین امور حقوقی و کیفری وجود دارد. در امور کیفری و جزایی و در مرحله تحقیقات مقدماتی مرجعی به نام دادسرا وجود دارد که وکیل کیفری به آن مراجعه و امور را پیگیری خواهد کرد اما در امور حقوقی، دادسرا و نیز تحقیقات مقدماتی وجود ندارد. وکیل کیفری همچنین در دعاوی جزایی و کیفری با مقامات قضایی از جمله دادیار، بازپرس، نماینده دادستان و دادستان روبهرو خواهد شد. این در حالی است که در امور حقوقی مقامات قضایی نام برده شده حضور نداشته و وکیل امور حقوقی تنها با قاضی دادگاه و قاضی اجرای احکام مدنی در ارتباط است.
در پرونده های کیفری عموم جامعه مورد توجه قرار میگیرد وعلاوه بر بعد خصوصی بعد عمومی نیز مورد توجه است. مورد دیگری که می توان به آن اشاره داشت نتیجه پرونده در دو مورد حقوقی و کیفری است. نتیجه پرونده و تصمیم مقام قضایی در پرونده های کیفری بسیار متفاوت با نتیجه پرونده و تصمیم مقام قضایی در پرونده های حقوقی است. برای نمونه می توان به این نکته اشاره داشت که تصمیمات و محکومیت هایی همچون اعدام، تبعید، شلاق، قطع عضو صرفاً در پرونده های جزایی و کیفری وجود دارد و در پرونده های حقوقی با چنین تصمیمات و محکومیت هایی مواجه نخواهیم شد.
پاسخ به سوالاتی که در مورد وکیل کیفری ممکن است داشته باشید.